Over

Mijn naam is Tobias Wittwer, eigenaar van Hai Performance BV. Mijn bedrijf richt zich op softwareontwikkeling, meestal in het kader van geo-informatie. Daarnaast lever ik diensten rondom processing van geodata en voor specialistische geodetische/landmeetkundige vraagstukken.

Ik heb van 1999 tot 2004 aan de universiteit van Stuttgart geodesie en geo-informatie gestudeerd. Mijn focus lag hierbij op landmeetkundige metingen en maatvoering met hoge nauwkeurigheid (Ingenieurgeodäsie in het Duits) en plaatsbepaling. Mij interesseerde vooral de numerieke kant van de geodesie en heb veel geprogrammeerd. Voor mijn afstudeerscriptie wilde ik iets met High Performance Computing doen en ben zo bij de zwaartekrachtmodellering belandt.

Van 2004 tot 2009 heb ik als promovendus aan de leerstoel Physical and Space Geodesy van de TU Delft gewerkt, en ben gepromoveerd op het onderwerp Regionale zwaartekrachtmodellering met radiale basisfuncties. Ook hier was het vooral de numerieke kant die ik interessant vond. Naar aanleiding daarvan heb ik gebruik mogen maken van de nationale supercomputer Huygens en heb ik onze eigen rekencluster beheert.

Van 2009 tot 2014 heb ik bij ARCADIS als senior specialist en projectleider gewerkt. Highlights in deze periode waren de monitoring van de 1e Coentunnel, de controle van het Actueel Hoogtebestand AHN, diverse DTM projecten, de opbouw van een 3D stadsmodel voor de gemeentes Den Bosch en Eindhoven en de opkomst van BIM.

Van 2014 tot 2022 heb ik bij GeoNext gewerkt, eerst als specialist en later als mede-eigenaar, directeur en hoofd innovatie. GeoNext heeft in deze periode een enorme groei meegemaakt, waarbij mijn bijdrage vooral bestond uit het automatiseren van onze dataverwerking. Hierdoor is GeoNext uitgegroeid tot een toonaangevende speler op de Nederlandse markt voor mobile mapping en spoormetingen.

In 2022 heb ik besloten zelfstandig verder te gaan en mij op softwareontwikkeling te concentreren. Maar ook voor andere dienstverlening rondom geodesie en geo-informatie kunt u bij mij terecht. Daarbij kunt u profiteren van mijn meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van softwareontwikkeling (in C/C++, C#, Fortran en Python) en alle facetten van de geodesie, mijn uitgebreide relatienetwerk in de Nederlandse geowereld en mijn vloeiende kennis van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal.